Rezultati V festivala

Održan je Peti festival ekoloških predstava pod nazivom „Crveno, Pozor!(ište), Zeleno“ u periodu od 11-18. decembra.  Ove godine konkurisalo je 14 predstava, a zbog pandemije virusa Kovid 19, bio je i prvi koji je održan onlajn. Moramo da odamo priznanje vaspitačima, učitelјima, deci i roditelјima koji su uspeli da i u ovako teškim okolnostima osmisle predstave, uvežbaju male glumce i snime predstave. Sa ove tačke gledišta svakako možemo proglasiti sve učesnike istinskim pobednicima.

Pa ipak, shodno pravilima Konkursa morali smo odrediti najbolјe među najbolјima i to su, u konkurenciji predstava, po ocenama žirija:

PlasmanNaziv predstaveVrtić/školaUKUPNO
IVodaNaša radost – Nada Naumović50
IIZaluđena princezaPoletarac, Batočina46
IIIEko priča iz našeg vrtićaVrtić „Kolibri“ – Đurđevdan43
IIINevolјe pužića MićeBambi – Nada Naumović43

Ove godine smo prvi put, zbog toga što se takmičenje dešavalo onlajn, uveli i kategoriju Nagrada publike i po broju sviđanja najviše glasova je imala predstava „Eko priča iz našeg vrtića“, vrtića „Kolibri“ – PU Đurđevdan.

Od trećeg Festivala paralelno sa predstavama, takmiče se i autorski tekstovi. Ove godine, po propozicijama Konkursa, nagrađena su dva autorska teksta i to:

PlasmanNaziv predstave/tekstaVrtić/školaOcena
IPriroda je lјuta? („Recikliraj, Ponovo upotrebi, Energiju štedi“)Vini Pu14
IIEko priča iz našeg vrtićaVrtić „Kolibri“ – Đurđevdan13

Težak zadatak da oceni predstave imao je žiri u sastavu: Tanja Lukić – dramski pedagog, Gordana Jocić – novinar i dr Gorica Đelić – doktor bioloških nauka.

Peti festival ekoloških predstava pod nazivom „Crveno, Pozor!(ište), Zeleno“ je i ove godine održan uz pomoć Grada preko projekta pod istoimenim nazivom, zahvalјujući kome su osim fonda za nagrade finansirane i onlajn Dramske radionice, koje je držao glumac Petar Lukić, a kako bi se povećao kvalitet predstava. Takođe ove godine u okviru projekta izlazi i Zbornik autorskih tekstova u kome su sabrani autorski tekstovi od trećeg do petog Festivala (ova kategorija je uvedena posle drugog Festivala kada smo primetili da veći broj predstava ima autorske tekstove, pa smo na ovaj način želeli da motivišemo autore da to i dalјe rade).

I na kraju da zahvalimo još jednom svim učesnicima koji su svojim trudom učinili da bude moguća organizacija ovako velikog događaja u zaista teškim okolnostima.

Share: